Het Spook

Het spook

Kobus de boef wil dolgraag rijk worden. Maar het loopt de laatste tijd niet zo goed met zijn ‘zaken’. Dan lacht het geluk hem ineens toe. Hij vindt een mobieltje op straat, dat afgaat. Het is de Kwaaie Ideeën Lijn met een wel héél kwaad idee; hij moet zich vermommen als spook en in het kasteel van de koning rond gaan spoken. Dan zal iedereen bang wegvluchten en is het hele kasteel met al zijn rijkdommen van hem! Dat spreekt Kobus natuurlijk wel aan!

Hij gaat meteen aan de slag, knipt twee gaten in een wit laken en gooit dat om zich heen. Hij is sprekend een spook! Onheilspellend klinkt zijn ‘Wahoe ik ben een spook’. Dan gaat hij naar het kasteel. Hij verstopt zich achter een boom, springt te voorschijn en jaagt zo de prinses de stuipen op het lijf. Ze wordt zo bang, dat ze er ’s nachts nauwelijks van kan slapen. Dat is een goed begin voor een spook! Zijn plan loopt van een leien dakje! En daarna bezorgt hij met zijn ‘wahoes’ iedereen in het kasteel de bibbers!

De volgende dag zijn ze in het kasteel ten einde raad. Wat moeten ze doen tegen zo’n eng spook? Zelfs de moedige koning doet het in zijn broek! Dan krijgt de prinses een idee; laten ze Johannes roepen! Dat is de moedigste man in het koninkrijk! Die kan dat spook wel aan! Ze halen hem snel en als de prinses ‘Ik ben bang’ voor hemgezongen heeft, wilJohannes natuurlijk onmiddellijk helpen. Zo’n arme prinses laat je toch niet in de steek! Eigenlijk is hij zelf ook wel bang voor spoken, maar hij laat dat niet merken. Nee, een held laat zich niet kisten!

De volgende nacht wacht Johannes (van binnen bibberend) het spook op in het kasteel. Na een woeste achtervolging krijgt hij het spook te pakken. Tot zijn verrassing is dat spook Kobus met een laken om zich heen! Voor straf moet de boef het hele kasteel schoonmaken, van het hoogste torenkamertje tot de diepste kelder. En omdat alles op zijn pootjes terecht gekomen is, wordt er een feestje gebouwd. Opgelucht en vrolijk zingt iedereen ‘Wie is er voor een spook nou bang!’

Downloads:
speelschema
vellen voor in de poppenkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.