De supertoverstaf

                                           De supertoverstaf

Roos en Ankie, die al jaren dikke vriendinnen zijn, vinden op zekere dag in het bos een kistje met daarin een oeroude kaart. Die wijst de weg naar een toverstaf waarmee je alles kunt toveren. Wat je maar wil! Enthousiast gaan ze op weg. Maar hadden ze geweten wat hen te wachten stond, dan zouden ze die kaart direct verscheurd hebben. Want in het bos loeren de gevaren, zeker als je zo iets begeerlijks bezit!

Een boef heeft hen afgeluisterd. Die kaart moet hij te pakken krijgen! Hij heeft een sluw plan. Hij knoopt een vriendelijk gesprek aan met Roos en Ankie en wijst plotseling naar een verre boom: een zwemparadijsvogel! Die kom je in bossen niet veel tegen en Ankie en Roos kijken aandachtig. Net als de boef zijn slag wil slaan, heeft Ankie hem door. Ze jagen de boef weg, maar er dreigt al weer nieuw gevaar! Heks Leedvermaak kruist hun pad. De twee vriendinnen willen geheim houden waar ze naar op weg zijn, maar Ankie praat haar mond voorbij. Dan is het een koud toverkunstje voor de heks de kaart in handen te krijgen. En Ankie en Roos worden met lege handen een eind weg getoverd.

Op een afstandje heeft de boef alles zien gebeuren. Dat biedt nieuwe kansen! Sluw valt hij voor de lelijke heks op de knieën en doet hij net of hij verliefd op haar is. Dat valt nog niet mee, maar toch smelt de heks gewoon voor zijn ‘ ‘Liefdes’lied van de boef’! Ze let niet meer op. De boef pakt de kaart en rent weg, met de verontwaardigde heks achter hem aan. Als ze hem ingehaald heeft, tovert ze hem zo ver weg als ze maar kan.

Ze gooit haar oude toverstaf weg (die is straks toch niet meer nodig) en rent naar de plek waar de supertoverstaf begraven ligt. Maar al snel wordt ze hinderlijk opgehouden door een vreemd dier, een vrolijke snuiter met een dik buikje, een feestbeest! Hij doet een vrolijk dansje met haar op de tonen van het ‘Feestbeestlied’.  Ze kan niet wegkomen. Daardoor kunnen Roos en Ankie haar weer inhalen.
Die hebben de toverstaf van de heks gevonden, die ze handig gebruiken om de kaart weer in handen en de heks het verhaal uit te toveren!

Snel graven Ankie en Roos de toverstaf op. Het grote toveren kan beginnen! Maar wat gebeurt er? Ze krijgen ruzie, want als de ene dít wil toveren, wil de andere weer dát! Gelukkig komen ze tot bezinning. Als die toverstaf alleen maar ruzie geeft en hun vriendschap kapot maakt, dan maar liever helemaal geen toverstaf! Ze zingen ‘Nooit hadden we ruzie’ en breken de toverstaf in twee stukken, die ze zo ver mogelijk weggooien. Zo loopt ook dit verhaal goed af!

Downloads:
speelschema
vellen voor in de poppenkast  

Eén reactie op De supertoverstaf

  1. Willeke schreef:

    Erg leuk verhaal om met twee mensen te spelen.
    Zoals bij alle kleuteractiviteiten wordt er spelend geleerd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.