Trees en Truus stellen de CD voor!

De liedjes van de cd komen uit zes verschillende spannende en leuke verhalen.
Die worden verteld in het boekje bij de cd, waarin je ook de teksten van de liedjes kunt vinden, samen met mooie illustraties van Dick Fluitsma.

Het eerste verhaal gaat over een spook met gemene plannetjes. Hij is een van de weinige spoken die liedjes zingt!
Het lied heet Wahoe, ik ben een spook. klik er maar eens op, dan kun je dat horen. Maar wees niet bang; het verhaal loopt goed af! En het eindigt dan ook met een feestlied. Luister gerust, je hoeft er alleen maar even op te klikken!

In het tweede verhaal speelt de toverkroon van koning Gerardus letterlijk en figuurlijk de hoofdrol. Reken maar, dat Tinus de boef die kroon graag wil stelen! De koning heeft dan ook een speciale topbewaker aangesteld om ’s nachts op de kroon te letten. En wat er dan allemaal gebeurt!
In dit verhaal doen wij zelf ook mee. Klik hier dan kun je ons horen! En als je liever koning Gerardus hoort, dan moet je gewoon hier klikken. Je hoort dan, dat er niet alleen maar vrolijke of gekke liedjes op de cd staan. Er zitten ook mooie, serieuze liedjes bij.

Het volgende verhaal gaat over zeeman Arie. Hij is een stoere zeebonk, die alle zeeën en oceanen heeft bevaren. Maar hij heeft een groot probleem, want hij is betoverd door heks Zwartknotje. Daardoor valt hij steeds weer in slaap. Klik maar eens hier voor een stukje van zijn snurklied, het enige snurklied op de wereld! Het verhaal loopt goed af dankzij clown Plonkie, die altijd zijn vrolijke tralalalalaliedje zingt. Klik hier als je dat eens wilt horen.

Daarna is er een verhaal over koning Theodoor. Hij is verdrietig, want hij wil zo graag een vrouw, maar alle prinsessen zijn al bezet! Zijn trouwe raadsheer Lodewijk Knekkebreut vindt drie leuke meisjes, die allemaal graag met de koning willen trouwen. Maar ze worden alle drie afgepoeierd door de moeder van de koning. Klik hier en je hoort hoe het de eerste van de drie, Emanuela Bellaballa, vergaat.
Of de koning toch nog aan de vrouw komt, verklappen we hier niet. Maar het wordt heel spannend en vogels spelen daarbij een belangrijke rol! Ze zingen ook een vrolijk lied.  Klik hier maar eens.

Het vijfde verhaal gaat over boer Teun en zijn vrouw. Ze zijn zo arm als de mieren en besluiten de koe te verkopen om aan geld te komen. Boer Teun wordt helemaal blij als hij bedenkt wat hij voor dat geld kan kopen. Klik maar eens hier. Het loopt anders af dan ze dachten, al komt alles wel op zijn pootjes terecht. Maar voor het zover is, moeten ze eerst nog een kip aan het zingen krijgen. Klik hier en je hoort of dat een beetje lukt!

En nog zijn de verhalen en liedjes niet op! Het zesde verhaal gaat over een supertoverstaf. Een oude kaart wijst de weg naar een plek waar die toverstaf eeuwen geleden is begraven. Heks Leedvermaak krijgt de kaart in handen, maar een boef heeft dat door! Hij doet net of hij verliefd is op de heks, alleen maar om de kaart te kunnen afpakken. Klik hier voor zijn sluwe ‘liefdes’lied. En klik hier voor het lied van het feestbeest, dat ook nog vrolijk door het verhaal danst!

Het gekke is: als de verhalen op zijn, zijn de liedjes nog niet op! Het laatste liedje van de cd heet ‘De cd, die is nu uit!’ Klik hier voor een piepklein stukje. Als je goed naar dat vrolijke liedje luistert, hoor je vast een heleboel bekenden uit de andere 22 liedjes terugkomen!

Dat was het dan. We hebben je nog maar kleine stukjes laten horen en er staan nog tien andere liedjes op de cd. Hieronder hebben we de titels van alle 23 liedjes gezet. Als je het mooi vindt en nieuwsgierig bent naar de hele cd en naar de verhaaltjes, ga dan naar de bestelpagina. Daar kun je de cd bestellen!

Doei!

Trees en Truus

Op de cd staan de volgende liedjes:

1. Wahoe, ik ben een spook 13. De drie huwelijkskandidaten
2. Ik ben bang 14. Het lied van de vrolijke vogels
3. Wie is er voor een spook nou bang! 15. Niemand weet . . .
4. Warhoofd’s waaklied 16. Doewakkedoe met koe
5. Raadselliedje 17. De kakelcantate (opus 17)
6. Trees en Truus, die weten raad! 18. Wanhoopslied
7. En hup! 19. Ik voel aan mijn klompie
8. Morgen komt de boef 20. ‘Liefdes’lied van de boef
9. Feestlied 21. Het feestbeestlied
10. Tralalalala 22. Nooit hadden we ruzie
11. Het snurklied van zeeman Arie 23. De CD, die is nu uit!
12. Plinkie’s dansliedje