Poppenkastverhalen

De poppenkastverhalen bij de CD ‘Trees en Truus, die weten raad!’

Steeds wordt eerst een verhaal beknopt weergegeven. Vervolgens worden per verhpoppenkastaal de benodigde poppen en voorwerpen en het speelschema voor de poppenkast gegeven. U kunt dit speelschema gebruiken voor in de poppenkast, maar wellicht zijn de A4-vellen met per scène de grote lijnen van het verhaal nog handiger. Deze worden ook gegeven. U kunt ze printen en opprikken in de poppenkast. Eventueel kunt u op deze vellen ook nog zelf andere ideeën of ‘geheugensteuntjes’ bijschrijven.

Vier van de zes stukken (Het spook, De toverkroon, Zeeman Arie en Van de boer en de boerin) kunnen gespeeld worden door één speler, want deze verhalen zijn onderverdeeld in scènes met maximaal twee poppen per scène. Als er twee poppenspelers zijn, kan in deze stukken ‘de stem van . . .’ natuurlijk vervangen worden door de pop zelf. Voor de twee andere poppenkastverhalen (Het verhaal van koning Theodoor en Klaartje en De supertoverstaf) zijn twee spelers vereist.

De poppenkaststukken kunnen heel goed zonder de liedjes gespeeld worden, maar deze kunnen eventueel worden ingevoegd. Met sterretjes tussen haakjes (*) wordt aangegeven waar.

Veel speelplezier!

Fred van Geest  (met dank aan Trees en Truus, dat ik nog meer mocht zeggen op hun site!)

 

Beste kinderen, juffrouwen, meesters, leidsters en leiders en wie we nog vergeten,

Fred biedt alles gratis aan. Dat is lief van hem! Maar willen jullie dan wel de CD netjes bestellen (en niet kopiëren), want anders gaat hij failliet en dan is het met ons ook gedaan (want daar weten we dan nog even geen raad op!)

Trees en Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.